Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på datamaskinen din av nettsteder du besøker, de sender informasjon tilbake til nettsiden vår, slik at den gjenkjenner dine innstillinger og preferanser når du besøker nettsiden vår. De brukes mye for at nettsteder skal fungere, eller fungere mer effektivt, og for å gi informasjon til eierne av nettstedet.

Slik administrerer du dine innstillinger for informasjonskapsler

Ved å klikke på ‘Godta’ på pop-up-vinduet, samtykker du til at vi plasserer informasjonskapsler på datamaskinen din. Hvis du velger å ikke ‘Godta’ bruk av informasjonskapslene vi bruker for å levere vår nettsidetjeneste, kan vi ikke plassere informasjonskapsler på datamaskinen din. Dette vil påvirke ytelsen til visse funksjoner på nettsiden.

Du kan når som helst endre dine innstillinger for informasjonskapsler i forhold til nettsiden vår ved å klikke på Endre innstillinger for informasjonskapsler her eller på linken nederst på våre nettsider.

De fleste nettlesere tillater en viss kontroll over de fleste informasjonskapsler via nettleserinnstillingene.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler til å få nettsidene våre til å fungere, men også for å forbedre måten de fungerer på slik at vi kan tilby deg den beste nettleseropplevelsen. Hvis du for eksempel bruker vår forhandlerlokaliseringstjeneste, og har aktivert informasjonskapsler, vil nettsiden vår motta informasjon fra datamaskinen din om den siste byen eller det siste stedet du søkte etter på vår forhandlerlokaliseringstjeneste på, og da trenger du ikke å taste inn informasjonen hver gang.

Uten disse informasjonskapslene kan ikke tjenester du har bedt om, som for eksempel handlekurv eller e-fakturering, leveres. Disse informasjonskapslene samler ikke inn informasjon, de er nødvendige for nettsidens funksjonalitet, uten dem vil ikke siden fungere korrekt. Under E-personvernreglene er disse informasjonskapslene tillatt, og vi plasserer dem automatisk på nettleseren din. Hvis du velger å deaktivere disse informasjonskapslene, er det underforstått at denne nettsiden ikke vil fungere korrekt.

Ytelsesinformasjonskapsler - samler inn informasjon om hvordan de besøkende bruker en nettside, for eksempel hvilke sider de besøkende oftest besøker, og om de får feilmeldinger fra nettsider. Disse informasjonskapslene samler ikke inn informasjon som identifiserer en besøker. All informasjon som disse informasjonskapslene samler inn er aggregert og derfor anonym. Den brukes bare for å forbedre hvordan en nettside fungerer.

Funksjonalitetsinformasjonskapsler - gjør det mulig for nettsiden å huske valg du har gjort (som for eksempel brukernavn, språk eller regionen du befinner deg i), og gi forbedrede og mer personlige funksjoner. Disse informasjonskapslene kan også brukes til å huske endringer du har gjort av tekststørrelse, skrifttyper og andre deler av nettsider som du kan tilpasse. Informasjonen som disse informasjonskapslene samler inn kan anonymiseres, og de kan ikke spore nettleseraktiviteten din på andre nettsider.

Personvern (GDPR)

Kretsløpet er ansvarlig for personopplysninger vi har registret og bruker i forbindelse med ditt kundeforhold med virksomheten. Vi behandler også personopplysninger i forbindelse med tidligere kunder.

I denne personvernerklæringen gir vi deg blant annet informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler, for hvilke formål vi behandler dem, hvilke tredjeparter som er involvert, informasjon om dine rettigheter og ikke minst hvordan vi sikrer informasjonen vi har om deg.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysningene er du velkommen til å ta kontakt med oss. Se kontaktinformasjonen helt nederst i personvernerklæringen.

Behandling av personopplysninger
Kretsløpet kan samle inn inn personopplysninger, som navn, etternavn, navn på foretaket, yrkestittel, e-postadresse, telefonnummer og eventuelt betalingsinformasjon når du benytter våre tjenester, blant annet når du registrerer en brukerkonto, inngår en avtale, bestiller tjenester, legger igjen betalingsinformasjon eller på en annen måte legger igjen personopplysninger hos oss.
Personopplysninger for kunder og potensielle kunder lagres for følgende formål: Administrasjon rundt salg av Kretsløpet sine produkter og tjenester, markedsføring og utarbeidelse av tilbud.
I henhold til gjeldende databeskyttelsesforskrifter må det finnes juridisk støtte, et såkalt juridisk grunnlag, for at vår behandling av dine opplysninger skal være lovlig og nødvendig.
Nedenfor er de juridiske grunnlagene vi benytter oss av.

Gjennomføring av avtale
Vi behandler kun nødvendige opplysninger for å identifisere deg som kunde eller bruker for å håndtere og levere bestillinger i samsvar med avtalen din.

Rettslig forpliktelse
Vi behandler dine opplysninger for å kunne oppfylle våre lovbestemte forpliktelser, f.eks. dine faktureringsopplysninger i henhold til bokføringsloven.

Interesseavveining
Vi behandler dine opplysninger for å utvikle våre tjenester, prosesser og for å markedsføre våre produkter og tjenester direkte til deg.

Samtykke
I enkelte tilfeller kan du gjennom abonnement på vår nettside ta del i våre nyhetsbrev og markedsføringsmateriell, eller gjennom webskjema sende inn din forespørsel på våre produkter og tjenester, eller under andre omstendigheter godkjenne at vi behandler dine opplysninger. Da samtykker du til at vi behandler dine opplysninger kun til det spesifiserte formålet.

Hvem deler vi dine opplysninger med

Tjenesteleverandører
Dette er eksterne selskaper som vi bruker til å hjelpe oss med å drive forretningene våre (f.eks. ordrebehandling, betalingstjenester, svindeloppdaging, id-bekreftelse, nettsidedrift, markedsundersøkelsesselskaper, supporttjenester, kampanjer, nettsideutvikling, dataanalyser osv). Tjenesteleverandører og deres utvalgte ansatte, har kun adgang til, og bruker dine personlige opplysninger, på våre vegne for de spesifikke oppgavene de har blitt bedt om å utføre, basert på våre instruksjoner, og er nødvendig for å holde dine personopplysninger konfidensielle og sikre.

Kredittrapporteringsbyråer / Inkassobyråer
I den grad det er tillatt av gjeldene lov, er kredittrapporteringsbyråer og inkassobyråer eksterne selskaper som vi bruker for å få verifisert din kredittverdighet (spesielt for bestillinger som faktureres) eller for å inndrive utestående fakturaer.

Lagringstid for personopplysninger

Dine opplysninger lagres så lenge du har et kontraktsforhold eller forretningsforhold med oss, og så lenge det er nødvendig med hensyn til formålet med behandlingen. I de tilfellene det finnes lovkrav om å lagre opplysninger over en lengre periode, følger vi slike lover.
Opplysninger som utgjør et fakturaunderlag sparer vi i fem år i henhold til bokføringsloven.

Rett til informasjon om behandling av personopplysninger
Alle personer som ønsker informasjon om hvilke personopplysninger Kretsløpet lagrer om den aktuelle personen, har i henhold til gjeldende lov rett til å få disse opplysningene, uansett hvordan de samles inn. En slik melding kan inneholde informasjon om hvor vi har fått personopplysningene fra, mottakerne eller kategoriene av mottakere som personopplysningene deles med og formålet med behandlingen av personopplysninger.

Rett til korrigering
Vi har et ansvar for at de opplysningene vi behandler er korrekte. Hvis du, som spørsmålsstiller, mener at noen opplysninger er feilaktige, har du rett til å be om å få dette korrigert. Forespørselen
må gjøres hos Kretsløpet via e-post: roar@kretslopet.no.
Kretsløpet skal umiddelbart avgjøre om forespørselen er berettiget og ta de nødvendige tiltakene, samt informere deg som spørsmålsstiller om hvordan korrigeringen håndteres.

Rett til sletting
Dine opplysninger lagres så lenge de er relevante, og slettes deretter så snart som mulig, om ingen annen gjeldende lov angir noe annet. Faktureringsinformasjon og fakturaunderlag lagres så lenge det er pålagt ved lov, f.eks. bokføringsloven.

Rett til begrensning
Retten til begrensning gjelder når du anser at opplysningene er feilaktige og ber om korrigering.
I slike tilfeller kan du be om at behandlingen av opplysningene begrenses mens opplysningene blir korrigert.
Rett til begrensning gjelder fra og med den 1.juli 2018.

Dine rettigheter
I henhold til gjeldende personopplysnings-lovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne person-opplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg. 
Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke tilbake samtykket. 
Dersom du mener at Kretsløpet ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til oss på roar@kretslopet.no eller den aktuelle tilsynsmyndigheten.

Tilbaketrekking av samtykke
Du har også rett til når som helst å trekke tilbake et gitt samtykke om behandling av person-opplysninger.

Policy for håndtering av e-postadresser

Kretsløpet respekterer din personlige integritet. For informasjons- og nyhetsbrev via e-post gjelder følgende for håndtering av abonnementers e-postadresser og øvrig informasjon. Våre abonnenters e-postadresser kommer under ingen omstendigheter til å bli solgt eller leid ut til en annen part. Utsendelser håndteres på en slik måte at e-postadressen ikke blir tilgengelig for andre enn aktuell mottaker. Anledningen til at vi samler inn våre kunders e-postadresser, navn, region m.m. er kun for å forbedre informasjonstjenesten og gjøre den mer relevant og personlig. Om du ikke vil dette respekterer vi selvfølgelig det!
Våre abonnenter kan enkelt melde seg av vår e-posttjeneste. Dette kan du gjøre gjennom å klikke på linken for avregistrering som finnes i alle e-postutsendelser fra Kretsløpet. Linken finner du i den nederste delen av alle e-poster som sendes til deg fra oss. Etter dette kommer du ikke til å få e-poster fra Kretsløpet, om du ikke selv oppgir e-postadressen din igjen. Om du har spørsmål rundt e-posttjenesten utover dette er du velkommen til å sende oss en e-post på roar@kretslopet.no.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi legger vekt på datasikkerhet for å beskytte dine personopplysninger. Vi bruker lukket system på ekstern server med høyest mulig grad av sikkerhet. Tjenesten kjøpes av ekstern, tjenesteleverandør av datatjenester. Antivirus benyttes på alle arbeidsmaskiner, nettverk, e-post og server.

Endringer

Vi vil oppdatere denne erklæringen, hvis vi endrer den måten vi behandler dine personlige opplysninger. Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i vår praksis og i denne erklæringen til enhver tid i samsvar med GDPR.

Informasjonskapsler
Kretsløpet´s nettside bruker informasjonskapsler. Disse inneholder ikke personopplysninger, men hjelper deg blant annet med å lagre valg du tidligere har gjort på nettsiden. De hjelper også til ved kjøp av ulike produkter og tjenester. Ved hjelp av informasjonskapsler blir ditt besøk hos oss raskere og mer effektivt. Informasjonskapsler brukes også til statistikkovervåkning. De fleste informasjonskapsler blir fjernet automatisk når du forlater nettsiden, utenom de som brukes til statistikk. Dette ligger igjen for å hjelpe oss til neste gang du besøker nettsiden vår.

Kontaktinformasjon
Vi er tilgjengelig for eventuelle spørsmål du måtte ha.

Kretsløpet AS
Postboks 541, Sentrum
0105 Oslo

Daglig Leder: Roar Hansen, e-post roar@kretslopet.no, tlf 924 33 582.

For kun kr 900,- pr. år gir Kretsløpet deg oppdateringer og informasjon om viktige hendelser, avfallsordninger, miljøpolitiske veivalg, produktnyheter, kunngjøringer og mye annet aktuelt stoff fra den stadig voksende bransjen avfall og gjenvinning.
Kretsløpet er landets eneste spesialmagasin for denne bransjen. Bestill et abonnement i dag gjennom å sende en mail til post@maximi.no, eller ring oss på 970 05 580. Gode rabattordninger ved bestilling av flere abonnement.
Velkommen som leser!

Meld deg på vårt nyhetsbrev